Ileanda -PREMIERĂ – Concert impresionant de colinde (VIDEO-Galerie FOTO)

Ileanda -motiv popular

ileanda-concert-colinde-2016-2
ileanda-concert-colinde-2016-5

Ileanda -motiv popular

Ileanda -motiv popular

A fost posibil şi s-a întâmplat!

Premiera constă  în faptul că am reuşit ca sub acelaşi acoperiş, cu acelaşi scop, cu aceeaşi credinţă în Dumnezeu, cu acelaşi cuget si aceleaşi simţiri să unim toate confesiunile religioase din Ileanda!

De ceva timp în mitea unor inimoşi ilendeni a încloţit ideea şi dorinţa de a organiza un spectacol de colinde inedit, bazându-ne pe experienţa dobândită în organizarea altor evenimente precum lansări de carte, târg de carte, turnee de volei, pe aportul unor alte persoane care cu ocaziile menţionate anterior au prins drag de Ileanda si oamenii săi.

Îmbinând credinţa cu patriotismul în preajma Zilei Naţionale a României şi a românilor, în Postul Crăciunului, cele două momente importante din viata de creştin şi de român, s-au resuit în după masa zilei de 29 noiembrie 2016, în singura sală care oferea un spaţiu generos, civilizat şi mai ales încălzit din Ileanda, să trăim o adevărată seară de împăcare sufletească, într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, ascultând Grupurile de colindători ai Bisercii Penticostale, Ortodoxe si Greco Catolice din Ileanda însoţiţi de mai marii bisericilor enumerate.

Grupul de clindători ai Liceului Tehnologic „Ioachim Pop” au încantat sala plină cu aproximativ 400 de spectatori tineri şi vârstnici. Pe aceeaşi scenă au mai evoluat scriitori preecum Vasile Muste-Directorul Casei de Cultură Sighetu Marmaţiei, Ioan Mărginean -Directorul Clubului Rotary Dej, Traian Parva Săsărman, Marcel Both şi formaţia Tradiţional din Baia Mare cu solista Adela Both şi nu în ultimul rând cantautorii de muzică folk Florin Săsărman, Gheorghe Ani şi Alexandru Filip.
Pentru minunatele ore petrecute cu ajutorul sponsorilor carora le mulţumim, toţi copiii care au evoluat pe scenă au fost rasplătiţi cu cadourile de sub bradul împodobit , iar invitaţii au plecat acsaă fiecare cu câte un  drapel tricolor.

Dincolo de numele şi prenumele celor care au iniţiat această manifestare, de numele şi prenumele celor care au marşat pe această idee, de numele şi prenumele sponsorilor, care sunt importante şi fără de care nu se putea, cred că mai importantă este comuniunea care s-a realizat, mesajul transmis şi ieşirea din cotidianul obositor. Cu toate acestea se cuvine să le mulţumesc din suflet tuturor pentru tot. Sunt mândru că am în preajma mea astfel de OAMENI, sunt mândru că sunt primarul lor, sunt mândru că sunt român.

Urez din toată inima mea dragilor ilendeni LA MULŢI ANI ! Crăciun fericit cu tot ce îşi doresc!

Cornel LAR, primarul comunei Ileanda

Ileanda -motiv popular

Rus – Biserica ortodoxă – Concertul de colinde ”Răsună blând spre seară, colinde româneşti”! (VIDEO)

6 Decembrie 2014.

Zeci de colinde au răsunat sâmbătă, de Moş Nicolae în biserica din Rus-Sălaj. Glasurile care au dat culoare evenimentului au fost cele ale copiilor din şcolile de pe Valea Someşului, însoţite de către preoţi şi dascăli. Este a treia oară când colindele de pe Someş se întâlnesc la Rus. Şi în acest an gazde au fost directorul şcolii din comună prof. Teodora MUREŞAN şi preotul bisericii din localitate Alexandru BANDE care au dus la bun sfârşit parteneriatul devenit deja tradiţional prin care dascălii şi preoţii au pus umărul la conservarea şi promovarea tradiţiilor locale. Autenticul a fost prezent pe toată perioada concertului atât prin colindele originare moştenite din bătrâni dar mai ales prin portul tradiţional prezent la toate grupurile de colindători. Nu au lipsit nici musafirii de seamă ale celor două instituţii partenere. Din partea Episcopiei Sălajului a fost prezent preotul inspector Silviu BOHA şi protopopul Dan DRĂGAN iar Inspectoratul Judeţean Şcolar a fost reprezentat de către inspectorul Claudia BOHA.

Rus-motiv popular

Cuvânt de deschidere

Colindătorii din Rus

Colindătorii din Surduc

Colindătorii din Luminiş

Colindătorii din Poiana Blenchii

Colindătorii din Zalha

Colindătorii din Ileanda

Colindătorii din Gâlgău

Colindătorii din Lozna

Colindătorii din Şimişna

Colindătorii din Fântânele Rus

Colindătorii din Buzaş

Colindătorii din Letca

Colindătorii din Fodora

Cuvânt de încheiere

Rus-motiv popular